پایتون یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است که از الگوریتم سیستم های پیشنهادی نتفلیکس گرفته تا کنترل ماشین های خودکار از آن استفاده می شود. علاوه بر این پایتون در طیف وسیعی از برنامه ها اعم از علم داده، توسعه وب، نرم افزارهای دسکتاپ، بازی، اتوماسیون و … استفاده می شود.
پایتون یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است، بدین معنی که برای هر کاری که نیاز داشته باشیم می توان از آن استفاده کرد. این تطبیق پذیری در کنار آسان بودن یادگیری پایتون، آن را به یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی حال حاضر تبدیل کرده است. نظرسنجی انجام شده توسط شرکت تحلیلگر RedMonk نشان داد که پایتون محبوب ترین زبان برنامه نویسی در بین توسعه دهندگان در سال 2020 بوده است.
پایتون معمولا برای توسعه وب سایت ها و نرم افزارها، عملیات خودکار، تجزیه و تحلیل داده ها و تصویر سازی داده ها استفاده می شود. از آنجایی که یادگیری آن نسبتا آسان است، پایتون حتی توسط بسیاری از حسابداران و محققان برای انواع وظایف روزمره مانند سازماندهی امور مالی استفاده می شود.
نوشتن برنامه ها یک فعالیت بسیار خلاقانه و مفید است. شما می توانید به دلایل بسیاری برنامه بنویسید مثلا راحت کردن برخی کارهای روزمره، تحلیل داده های سخت، بازی و سرگرمی و یا حتی کمک به دیگران برای حل مشکل آنها.
در اینجا نگاهی دقیق تر به برخی از روش های رایج استفاده از پایتون می اندازیم.
پایتون به یک عنصر اصلی در علم داده تبدیل شده است و به تحلیلگران داده و دیگر متخصصان این امکان را می دهد تا از این زبان برای انجام محاسبات آماری پیچیده، تصویر سازی داده ها، ساخت الگوریتم های یادگیری ماشین، دستکاری و تجزیه و تحلیل داده ها و انجام هرگونه فعالیت دیگر در زمینه داده ها استفاده کنند.
پایتون می تواند طیف وسیعی از تصویر سازی داده ها، اعم از نمودارهای خطی و میله ای، نمودارهای دایره ای، هیستوگرام و نمودارهای سه بعدی بسازد. پایتون همچنین کتابخانه هایی مانند Tensorflow و Keras دارد که تجزیه و تحلیل داده ها را سرعت می بخشند.
پایتون اغلب برای قسمت بکند وب سایت یا برنامه استفاده می شود (قسمت هایی که کاربر نمی بیند). نقش پایتون در توسعه وب می تواند شامل ارسال داده به و از سرورها، پردازش داده ها، برقراری ارتباط با پایگاه های داده، مسیریابی و تضمین امنیت باشد. فریم ورک های بسیاری برای پایتون ارائه شده است که از مهم ترین آنها می توان به Django و Flask اشاده کرد.
از مشاغلی که از پایتون برای توسعه وب استفاده می کنند را می توان برنامه نویسان بکند، برنامه نویسان Full-Stack، توسعه دهندگان پایتون، مهندسین نرم افزار و DevOps نام برد.
اگر کاری را بارها و بارها انجام می دهید، می توانید با خودکارسازی آن به وسیله پایتون به صورت کارآمدتر آن کار را به سرانجام برسانید. به نوشتن کدی که برای این فرایندهای خودکار استفاده می شود، اسکریپت نویسی می گویند. در دنیای کدنویسی اتوماسیون می تواند برای بررسی خطاها در چندین فایل، تبدیل فایل ها، اجزای فرمول های ریاضی و حذف موارد تکراری در داده ها استفاده شود.
پایتون حتی می تواند برای خودکارسازی کارهای ساده در کامپیوتر استفاده شود، مانند تغییر نام فایل ها، یافتن و دانلود محتوای آنلاین یا ارسال ایمیل در فواصل زمانی دلخواه
در توسعه نرم افزار، پایتون می تواند در کارهایی مانند کنترل ساخت، ردیابی خطا و تست محصول کمک کند. برخی از ابزارهای پایتون برای تست و ارزیابی محصول عبارتند از Green و Requestium
پایتون فقط برای برنامه نویسان یا پژوهشگران علم داده نیست. یادگیری پایتون می تواند فرصت های جدیدی را برای حرفه های دیگر مانند روزنامه نگاران، صاحبان مشاغل کوچک، فعالان شبکه های اجتماعی باز کند. پایتون به غیر برنامه نویسان کمک می کند تا وظایف روزمره خود را با روش ساده تری انجام بدهند. در اینجا تعدادی از کارهایی که می توانید با پایتون به صورت خودکار انجام دهید آورده شده است: